Учениците с вирусни симптоми ще бъдат изолирани в отделни стаи

09:30, 01 сеп 20 25 1983 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Ученици с вирусни симптоми ще бъдат вкарвани в изолационни стаи, с каквито всяко училище трябва да разполага от първия учебен ден. Това е една от мерките, които налага Министерството на образованието за началото на новата учебна година.  Броени дни преди 15 септември остават тревогите на родители как децата ще учат в клас в условията на коронавирус и как ще се предпазват.

Тези помещения напомнят на обичайната класна стая. Те ще се намират в странично за гимназията помещение, до което ще има достъп през резервен вход и много бърз излаз на улицата, където със собствен транспорт родителите ще могат да отведат детето си на лекар”, обясни  Мая Гешева – директор на столично училище пред Нова телевизия.

Тя добави, че учениците ще имат достъп до помещението само при случай, че проявяват симптоми на заразата. То ще служи, за да място, в което детето да изчака на безопасна дистанция. В училището имат готовност и при ситуация с повече от един заразен ученик.

МОН препоръчва на учителите да носят маски или шлемове в училище

Симптомите, при които децата ще се отвеждат в тази стая, са подробно описани. В началото на учебния ден медицински специалист ще прави филтър по специално направен инструктаж.”, каза още Гешева.

На входа на гимназията ще бъде поставено устройство за лична дезинфекция. В класните стаи ще бъдат разположени от 22 до 26 ученика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама