Жълт код за горещо време в почти цялата страна

07:15, 01 сеп 20 / Общество 25 1322 Цветилена Симеонова
Снимка: CanStockPhoto

Времето ще бъде предимно слънчево и все още горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад, ще се усили до умерен и с него ще прониква по-хладен въздух. В следобедните часове и до полунощ над западните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са предимно между 34 градуса и 39 градуса, по-ниски по крайбрежието на морето, за София - 34 градуса.

Жълт код за горещо време е обявен в 24 области на страната. Извън него остават само Видин, Добрич, Варна и Бургас.

Над Черноморието ще бъде слънчево, в сутрешните часове на места за кратко ще има ниска облачност. След обяд ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в Западна Стара планина, Витоша и Рила ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса.

В сряда и четвъртък в източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево, а над Западна България около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще превали и прегърми. През първия ден в Дунавската равнина все още ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който по-късно през деня ще отслабне, а вечерта и ще стихне. Температурите ще продължат бавно да се понижават, в четвъртък максималните в по-голямата част от страната ще са между 28 и 33 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!