80% спад на чуждите туристи, хотелите привличат с големи отстъпки

13:52, 30 авг 20 25 2423 Шрифт:
Редактор:

Летният туристически сезон по Южното Черноморие може да продължи най-късно до октомври. Това прогнозират хотелиери, които вече обмислят намаление на цените за резервации през септември. И докато сезонът за българските туристи почти приключи, тепърва тези от Израел пристигат у нас с чартърни полети.

Хотел в Поморие е пълен на 90% от средата на юли. По-голямата част от гостите са българи и именно на тях разчитат да задържат сезона поне до октомври.

"След 26 август намаляваме цените, до края на септември са по-ниски, защото септември месец е доста силен месец с туристи. След това от първи октомври отново намаляме цените. Очакваме и там да има туристи + До края на септември засега се надяваме, че ще бъдем пълни", заяви пред БНТ управителят на хотела Ваня Попова.

Популяризират малко познати места у нас с рекламни клипове

Докато по данните на Единната система за туристическа информация спадът на чужди туристи това лято е над 80%, отбелязва се лек ръст на българските по Южното Черноморие.

В повечето хотели отстъпките в края на лятото ще са с по 30%. И докато сезонът за родните туристи почти приключи, чартърите от Израел едва сега започнаха и някои хотели се пълнят наново.

"До края на октомври има заложени самолети, надаваме се всичко да бъде окей и да можем наистина да изпълним цялата нова чартърна програма, това което остана от нея. Всичко зависи от това как се развива вирусът и какви условия ще бъдат поставени", допълни пред обществената телевизия почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов.

Израелските туристи, влизащи у нас, до края на лятото, могат да се подложат на задължителните PCR тестове безплатно. Есента те ще останат на символични цени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама