Беларус струпва тежка военна техника за протестите в Минск

10:26, 30 авг 20 / Свят 25 2237 Шрифт:
Редактор:

Огромно количество автобуси с барети от специалните военни части на Беларус, стежка специалиризана военна техника, както и военни камиони за превоз на военнослужещи се струпват в центъра на Минск заради очакваните днес мащабни антиправителствени протести, организирани от беларуската опозиция, предаде ТАСС, съобщава БГНЕС.

Техниката и хората са пренасочени от военното поделение в Уручие /квартал в североизточната част на Минск - бел. ред./. Рано тази сутрин те преминаха по площад "Независимост" в града, за където са насочени днешните антиправителствени демонстрации.

ЕС отпуска 2 млн. евро за пострадалите от протестите в Беларус

На 9 август в Беларус се състояха президентски избори. Според ЦИК действащият президент Александър Лукашенко ги е спечелил с 80,10% от гласовете. Второто място зае основният конкурент на Лукашенко - домакинята Светлана Тихановская с 10,12% от гласовете. На този фон в страната започнаха масови протести на несъгласни с резултатите от гласуването. В първите дни тези действия бяха съпътствани от сблъсъци със служители на реда. Митингите на опозицията продължават вече 22 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама