99 са новите случая на COVID-19 у нас

07:59, 30 авг 20 25 2718 Шрифт:
Автор:

99 са новозаразените с коронавирус, регистрирани у нас през изминалото денонощие при направени 4 787 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал.

За последните 24 часа са починали 2 души, а 22-ма са се излекували. Общият брой на заразените у нас е 16 164, а починалите 605.

В интензивни отделения се лекуват 61 болни от 723 хоспитализирани, а активните случаи у нас са 4 306.

Доц. Кунчев притеснен за ваксината срещу COVID-19, но обеща да е безплатна

21 вече са заразените в дома за хора с увреждания в село Джурково.

Прокуратурата в Пловдив, съвместно с икономическа полиция, започна спешна проверка. Само за два дни положителните тестове в дома за хора с увреждания в Джурково достигнаха 21, а 22-ият е съмнителен и ще бъде повторен. Сред заразените са и петима души от персонала.

Засега не е ясен източникът на коронавируса, но се предполага, че човек от персонала е донесъл заразата, тъй като обитателите на дома нямат връзка с външния свят, а село Джурково е сравнително изолирано в планината, с население около 50 постоянни жители. Прокуратурата ще проверява дали в социалното заведение са изпълявали стриктно всички противоепидемични изисквания.

"Радвам се, че самият персонал доброволно е поискал да бъде карантиниран в дома. Така че към настоящия момент нямаме проблем с персонала, който се грижи, както за тези, които са с положителен ковид, така и за тези, които са отрицателни. Домът е снабден с всички защитни облекла и разполага с достатъчно дезинфектант“, заяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева, цитирана от. bTV.

Дания извади България от списъка на страните с карантина

Добрите новини, свързани с COVID-19 не приключват с данните. От 29 август българските граждани, пристигащи в Дания, няма да бъдат подлагани на 14-дневна карантина.

Датското министерство на външните работи обнови цветовия индекс за пътуване от и до България от „оранжев“ на „жълт“ след преоценка на ситуацията с Covid-19 в чужбина.

Датските власти обаче си запазват правото в случай на проявени симптоми, да не допуснат граждани в страната - независимо от къде идват и имат ли необходимите документи за влизане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама