Майкъл Джордан спасил сезона в НБА

19:18, 28 авг 20 / Спорт 25 3009 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Плейофите в НБА се подновяват, а с основна заслуга сезонът да не бъде прекратен е легендата Майкъл Джордан, обяви ESPN, предаде bTV. Легендарният баскетболист провел разговори с председателя на асоциацията на играчите - Крис Пол, както и със звездата на "Хюстън Рокетс" Ръсел Уестбруук. Последният бе смятан за подкрепящ идеята сезонът в най-силния баскетболен шампионат в света да не продължи.

Дефиницията на НБА за расизма е расистка

Отборите в НБА обявиха безпрецедентен бойкот в знак на протест срещу расовата несправедливост и полицейското насилие спрямо тъмнокожи в САЩ. Всичко започна, когато "Милуоки Бъкс" не излязоха за своя мач срещу "Орландо Меджик" в сряда вечер. Впоследствие останалите двубои бяха отложени. Стачката се разрасна и стигна до футбола, бейзбола и тениса.

В крайна сметка в късните часове на четвъртък баскетболистите съобщиха за решението си да подновят игра.

"В момента е по-важно да слушаме, отколкото да говорим.", заявил Джордан. Баскетболното величие е единственият тъмнокож собственик на отбор в НБА. Тимът му - "Шарлът Хорнетс", дори не е в Орландо за доиграването на кампанията, но Джордан изиграл ключова роля за довършването на сезона, въпреки напрегнатата ситуация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама