Скандал с детските градини в София: Родители сигнализират, че изчезват свободни места преди класирането

17:24, 28 авг 20 25 2560 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Скандал с местата в яслите и детските градини в София непосредствено преди есенното класиране. Родители сигнализират, че в последния момент в електронната система са изчезнали свободни места, за които се борят децата им, предаде bTV.

Сигналите са за различни детски градини. Родителите подозират, че причината са жалби на други родители, които недоволстват, че с първоначално обявените свободни места се надхвърля допустимия брой деца в една група и настояват общината да ги намали.

"Преди 2 дни влизаме в системата от 8 свободно обявени места, виждам, че са 4, няколко часа след това свободните места са 3. Даже се обзалагахме с моя съпруг, че може нула да стане, при този случай, тя няма никакъв шанс да влезе тази година", обяснява Цветомира Петрова, майка на дете, кандидатстващо за детска градина.

"Една от причините да изчезват понякога бройки е, че сме премахнали бройки за тези директори, които са извадили бройки над бройката, която е нормативно установена, имаме за съжаление такива случаи, имаме доста нови директори в системата", заяви зам.-кметът на Столична община с ресор образование Тодор Чобанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама