„Индустриална зона Загоре“ вече е с изградена инфраструктура

09:37, 28 авг 20 25 2022 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Инфраструктурата на „Индустриална зона Загоре“ АД, която се намира в Стара Загора, е изградена на сто процента и вече има Акт 15.

Индустриална зона Загоре“ е съвместен проект на „Национална компания индустриални зони“ и община Стара Загора. В своята работа ние се стремим да създаваме благоприятни условия за бизнеса, който иска да реализира своите проекти в държавните зони на НКИЗ, чийто принципал е министерство на икономиката. Надявам се, че готовата инфраструктура ще повиши интереса към зоната. Ние насърчаваме инвестиции с висока добавена стойност и смятам, че това има голямо значение за развитието на регионите в България“, категорична е  Антоанета Барес, изпълнителен директор на НКИЗ. 

Индустриална зона Загоре“, която е близо 115 декара, е със стратегическа локация и е разположена в непосредствена близост до няколко основни пътни артерии. Тя се намира до Трансевропейски коридори № VIII и IX, което я прави изключително атрактивна и удобна за бъдещите инвеститори. Индустриалният парк в Стара Загора се намира до жилищен квартал и разполага с ежеминутен градски транспорт, обясниха от НКИЗ. 

Към зоната вече има заявен интерес. Има подписан един окончателен и един  предварителен договор. В момента се водят преговори с още двама инвеститори. При повишен инвеститорски интерес, индустриалният парк има опция да бъде разширен.

НКИЗ и НБУ ще си сътрудничат за подобряване на интеграцията между бизнеса и образованието


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама