Цветан Цветанов със сериозна заявка за водещ политически фактор в Бургаско

21:49, 26 авг 20 / Политика 25 3830 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов даде сериозна заявка да превърне новия си политически проект „Републиканци за България” в един от стратегическите играчи в Бургаска област, съобщи flagman.bg.

Днес той проведе серия от срещи в региона, а вечерта покани съмишленици от Бургас в конферетната зала на „Смарт център” на ул.”Транспортна”.

Цветанов бе оптимист след напрегнатия ден и от поведението му се усещаше, че е намерил правилните хора, с които да положи основите на изключително силни организации по места, от които могат да бъдат излъчени следващите кметове, председатели на общински съвети и депутати.

Тази сутрин той бе в Община Руен – бастионът на ДПС, за да структурира първата си организация в региона. Визитата му бе символична и не бе никак случайна. Още докато беше в ГЕРБ, Цветан Цветанов налагаше политика да сформира силни ядра в смесените райони - нещо, което според много политически анализатори му създаде изключителни проблеми и доведе до отстраняването от зам.-председателския пост в ГЕРБ.

Голямата новина оттам е, че все още неучредената му партия вече има един съветник – Февзи Хюсеин, който влезе в ОбС от листата на ГЕРБ. Другият, който пръв се идентифицира с политическия проект на Цветанов в Руен, е Хюсеин Хасан, също досегашен член на ГЕРБ. Двамата бяха единствените, които поименно посочи Цветанов. Другите имена остави за по-късен етап, тъй като някои от хората, които досега са се идентифицирали с проекта му, са понесли тежки удари и бъдещите членове се опасявали от реваншизъм.

Февзи е изключителен човек. И той, и Хасан бяха в ГЕРБ заради мен. Знам, че мога да им имам пълно доверие, че искат да направят нещо за родната си община и получават категоричната ми подкрепа”, каза Цветанов.

След срещата в Руен той е посетил три морски общини – Несебър, Созопол и Царево. Flagman.bg съобщава, че медията е достигнала до потенциалните имена на бъдещите представители на „Републиканци за България” в Созопол и Царево, и твърди, че ако информацията бъде потвърдена, то Цветан Цветанов ще се превърне в ключов политически играч в тези две общини, защото става въпрос за изключително влиятелните фигури на местно ниво.

В Бургас той залага на непознато за политиката, но не и за бизнеса лице - Иван Крумов, който има оптика в центъра на града. „Иван е скромен човек, който не е бил пряко ангажиран с политическа формация до този момент. Преди два месеца направихме работна среща с него и определено ме впечатли. Ще бъде богатство за политиката в Бургас”, каза пред журналисти Цветан Цветанов. Той продължава с изграждането на структури на „Републиканци за България”. Към този момент имало 65% хоризонтално покритие на потенциални организации в цялата страна, отбеляза Цветан Цветанов.

По думите му всеки ден му се обаждали бивши и настоящи членове на ГЕРБ, които декларирали подкрепата си към новия му политически проект. В партията имало много стойности хора, които останали разочаровани от всичко, което се е случило в последната година, те били омерзени от това, че ГЕРБ се е превърнала в най-мразената партия и го питали къде е изчезнала идеята, с която учредиха преди години първо гражданското сдружението, а след това и партията, коментира днес Цветан Цветанов.

Според него от 1,14 млн. гласа на последните парламентарни избори, сега ГЕРБ ще падне до 500 хил. гласа. Бойко Борисов допуснал стратегическа грешка с отказа да се оттегли. През 2013 година подал оставка при много по-слаб обществен натиск, а сега упорито отказвал да го направи, което щяло да му изиграе много лоша шега и да потопи партията, убеден е бившият втори в ГЕРБ.

Бургас се разви много добре по отношение на инфраструктура, приятно място за туристите, но бихте ли ми казали къде са младите хора и инвестициите. Преди ден бях във Варна, запознах се с едно момиче, което е завършило Френската гимназия в Бургас, а след това висшето си образование във Франция, работи в областта на IT сектора. Тя е на 32 години, установила се е със семейството си във Варна, защото в родния ѝ град няма работа. Няма я тази динамика, която би подхождала на един голям град. Хората тук искат да виждат хоризонта за младите, това липсва на града”, категоричен бе Цветан Цветанов, който тази вечер ще остане в Бургас, а утре, както сам разкри, ще направи традиционния си сутрешен крос в Морската градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама