Турция с нови правила за настаняване на туристи с коронавирус

17:21, 25 авг 20 25 2122 Шрифт:
Редактор:

Министерството на туризма и културата на Турция затегна изискванията си към хотелиерите. От 24 август всички обекти, независимо дали са получили „здравен сертификат” или не, са длъжни да заделят част от стаите си за настаняване на туристи с коронавирус, съобщи туристическият сайт АТОР, предава БГНЕС. Хотели, които не се съобразят с това изискване, рискуват да им бъде анулиран сертификатът.

Броят на стаите – изолатори ще бъде в съответствие с общия брой на стаите. Обекти с до 50 стаи трябва да предвидят за изолация едно помещение, тези с до 100 – две, а до 300 стаи – шест помещения. Ако хотелът разполага с 500 стаи, тогава 10 от тях задължително трябва да бъдат предназначени за карантиниране на гостите.

Те трябва да са разположени задължително на един етаж и в отделен блок с цел минимизиране на потенциалния контакт с останалите почиващи.

В случай, че хотелът няма възможност да предостави отделени от основния блок стаи за изолатор, с цел спазване на физическа дистанция по две стаи от всяка страна на изолатора трябва да останат празни.

Рекорден спад на туристите в Истанбул

В документа се подчертава, че туристи, диагностицирани с коронавирус, които нямат нужда от хоспитализация, ще могат да останат в хотела в изолатора заедно с близките си или други придружители. Забранено е напускането на помещението.

На заразените ще им бъдат осигурени храна и напитки и ще се почистват стаите им, а персоналът, който ще обслужва такива гости, ще мине през специална подготовка. Той няма да има право да контактува с други служители и гости, а продуктите, използвани за туристите в изолация, ще се съхраняват отделно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама