Кремъл не вижда основание за разследване на случая с Навални

14:16, 25 авг 20 / Свят 25 1991 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Кремъл заяви, че е твърде рано да се определи дали руският опозиционен лидер Алексей Навални е бил отровен умишлено, въпреки че вчера германските медици потвърдиха слуховете за отравяне.

"Медицинският анализ на нашите лекари и тези в Германия абсолютно съвпада. Но изводите се различават. Не разбираме защо нашите германски колеги бързат. Веществото все още не е установено", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти.

Кремъл не знае също дали службите за сигурност наблюдават блогъра, който сега се лекува в клиника в Германия.

Не мога да кажа нищо за наблюдение, нямам такава информация, не знам кой го следи, по какви причини“, каза Песков.

Говорителят отбеляза също, че държавният глава Владимир Путин не може да бъде свързан с подобни действия. „Президентът не участва в наблюдение, оперативно-издирвателни дейности, как може да има отношение към това? Президентът има много задължения, много работа, особено в толкова труден период“, каза Песков, цитиран от БГНЕС.

Кремъл не вижда в момента причина да започне криминално разследване на ситуацията с Алексей Навални, заяви прессекретарят на руския президент.

"Първо, трябва да се открие веществото, да се установи какво е причинило това състояние. Тоест, трябва да има причина за разследването. Засега знаем само, че пациентът е в кома. Ако се установи веществото и ако се установи, че това е отравяне, тогава, разбира се, това ще бъде причина за разследване", каза Песков.

Прессекретарят на президента на Руската федерация разкритикува Запада, че се опитва да представи версията за отравянето на Навални като единствената версия на случилото се.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама