Турция очаква голямо откритие на природен газ в Средиземно море

10:00, 25 авг 20 / Свят 25 1916 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че неотдавнашното голямо откритие на природен газ в Черно море е предвестник за още по-голямо находище в Средиземно море.

Имаме силни показатели, че откритите резерви са само част от по-голямо откритие. Надяваме се скоро на подобни новини от Средиземноморието", каза Ердоган в обръщение на заседание на кабинета, цитирано от БГНЕС.

Турция може да се превърне в една от страните с най-големи запаси от газ. Заедно с това страната отбелязва развитие в разработването на соларни възобновяеми енергийни източници.

"Намаляването на цената на природния газ ще има допълнително положително въздействие върху бюджета на хората и развитието на всички сектори", каза още Ердоган.

Турция заяви миналата седмица, че е открила най-големите запаси от природен газ в Черно море в своята история. Ердоган заяви, че находището е с обем 320-милиарда кубически метра и е открито от турския кораб Фатих, който започна сондажи миналия месец.

Плавателният съд направи откритието в полето Тuna-1 край бреговете на град Ерегли в северната провинция Зонгулдак, след като започна сондирането на 20 юли.

Турция няма да отстъпи в спора с Гърция в Източното Средиземноморие

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама