В кръвта на Навални са открити следи от отравяне

18:15, 24 авг 20 / Свят 25 2934 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Алексей Навални, който се лекува в берлинската клиника „Charite“, продължава да бъде в изкуствена кома. В кръвта му са открити следи от интоксикация и не са изключени последствия за нервната система, се посочва в съобщение на клиниката, предаде БГНЕС. 

Клиничните данни показват интоксикация с вещество от групата на холинестеразните блокери. Конкретното вещество все още не е известно. Инхибитори на холинестеразата са вещества, които блокират централната и периферната нервна система. Има обратими и необратими холинестеразни блокери, като вторите се използват в инцектицити и бойни отровни нервнопаралитични вещества като зарин и зоман.

Лечението от отравяне задължително трябва да се извършва в болнична среда и това е поредното потвърждение, че ако самолетът, с който пътува Навални, не беше извършил извънредно кацане в Омск, той нямаше да доживее до Москва.

 

Симптомите за подобно блокиране от натравяне са като описаните от говорителката на Навални - силно гадене, повръщане, стомашно-чревни спазми, изпотяване, потискане на дишането, колапс.

Екипът съобщи, че му дават атропин, но не могат да кажат какъв ще е крайният резултат, тъй като са неизвестни дългосрочните последици, особено за нервната система.

"В момента няма остра заплаха за живота на Навални", пишат лекарите.

Миналия четвъртък сутринта шефът на руския Фонд за борба с корупцията се почувства зле на борда на самолет, летящ от Томск за Москва. Самолетът спешно кацна в Омск, след което Навални бе хоспитализиран. Състоянието му бе оценено като тежко.

Омските лекари не открили отрови и следи от тяхното присъствие в анализите на пациента. Основната работна диагноза е метаболитно разстройство, което причинява рязък спад на кръвната захар.

Частен самолет откара Навални и съпругата му Юлия в германската столица. Блогърът е транспортиран до клиниката "Шарите".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама