Жители на Литва образуваха 35-километрова жива верига от Вилнюс до Беларус

09:13, 24 авг 20 / Свят 25 1895 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Жители на Литва образуваха 35-километрова жива верига от Вилнюс до границата с Беларус, хванати за ръце. Така те демонстрираха солидарност с протестиращите в Беларус, обясни организаторът на акцията, журналистът Андриус Тапинас. Според него около 50 хиляди души са участвали в събитието, наречено „Пътят към свободата“, съобщава БГНЕС.

По-рано стана известно, че в протестите в Беларус са участвали между 150 и 250 хиляди души. Администрацията на Александър Лукашенко заяви, че опозицията се е опитала да щурмува Двореца на независимостта, където в този момент се намирал президентът. Местните медии обаче публикуват кадри от въздуха, от които ясно се вижда, че колоната от хиляди демонстранти е спряла на значително разстояние от кордона около резиденцията.

По-рано белоруският министър на отбраната Виктор Хренин обяви, че някои външни сили могат да се опитат да променят политическия курс на страната. Ръководителят на военното ведомство призна, че в Беларус може да започне гражданска война и военните ще трябва да използват оръжие срещу гражданите. 

Лукашенко разчита на военна помощ от Русия

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама