Джипове превозват туристи към Седемте рилски езера въпреки забраната

18:13, 22 авг 20 / Общество 25 1217 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Въпреки забраната на екоминистъра на Седемте рилски езера отново превозват туристи с джипове, сигнализираха зрители на БНТ.

При качването на лифта Пионерска - Рилски езера туристите дори са спирани от хора, които им предлагат превоз с джип до езерата срещу 15 лв. На долната станция на лифта е препълнено с туристи, възмущават се още планинарите.

Припомняме, че със заповед на министъра на околната среда и водите от 13 август се забранява нерегламентираното превозване на туристи до езерата с джипове. Контрол върху това дали джиповете продължават да се движат, или не ще осъществяват служителите на парк "Рила", както и от РИОСВ-София.


Снимка: БГНЕС

"От днес офроуд Седемте рилски езера се затваря, както и автомивка Седемте рилски езера се затваря. Хората от този лифт нагоре ходят пеша. Те идват да се любуват на природата, ние трябва да пазим природата за идните поколения. До тук може да дойдат с лифт. За извънредни случай, линейки, неща, които са ясни, може да се ползва този сервизен път, защото това е сервизен за лифта. За всички други цели - има си лифт, пътека. От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа", коментира тогава решението си министър Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама