До 36 градуса в неделя

07:15, 23 авг 20 25 1606 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето отново слънчево. В следобедните часове ще има незначителна купеста облачност. В Източна България ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса, в София около 31 градуса.

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 9 области на страната. Той важи за областите Велико Търново, Русе, Силистра, Търговище, Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 26 - 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. След обяд ще има купеста облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа до умерен, предимно североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще около 25 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

В понеделник сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд в западните райони ще се развива купеста, в планините и купесто-дъждовна облачност и на места, повече в планините и планинските райони, ще превали и прегърми. В Западна България вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и ще започне да прониква малко по-хладен въздух. Във вторник на много места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури; повишава се вероятността за интензивни явления. Възможни са и градушки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама