Политологът Стойчо Стойчев се извини за поведението си пред румънското посолство

20:12, 21 авг 20 25 4219 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

През изминалата седмица се случиха няколко неща, които от дреболии се превърнаха в голяма каша. Цялата история донесе единствено огорчение и негативни емоции за семейството и близките ми, коментира във Facebook политологът доц. Стойчо Стойчев.

Ден 40 на протести: Липса на полиция, хаос и сблъсъци пред румънското посолство

Преди дни Стойчев попадна в една от блокадите пред румънското посолство. Между него и протестиращите се стигна до словесни сблъсъци, а органите на реда не се намесиха в ситуацията. На живи излъчвания в интернет се видя неприличен жест от негова страна. „Поднасям своите искрени извинения за неприличния жест с ръка, който отправих към двете момчета пред румънското посолство на 17 август, в отговор на тяхната вербална и жестомимична агресия към мен и физическа агресия към автомобила ми. Не ги познавам, бих се извинил и лично“. 

Политологът Стойчо Стойчев "блокира" посред нощ психиатрията в Курило

След случката пред посолството последва призивът на директора на психиатричната болница „Св. Иван Рилски“ д-р Цветеслава Гълъбова ръководството на Софийския университет, където Стойчо Стойчев е преподавател, да се самосезира. Отговорът на Стойчев бе снимка, заснета през нощта, пред входа на болницата в Курило, с искане за оставка на Гълъбова. „Поднасям своите искрени и сърдечни извинения към хората с психични заболявания и разстройства, и българските психиатри, които аз дълбоко уважавам и в никакъв случай не съм целял да засегна с употребата на думата “лудница” в публикацията ми от 20 август. Баба ми работеше в такова заведение до пенсионирането си и уважението ми към персонала на психиатричните болници, домове и диспансери е като към нея самата. Извинете ме и ако можете, простете”, заяви политологът.

Д-р Гълъбова обаче не прие извинението и обяви, че написаното от Стойчев не е искрено. „Аз съм преживяла 54 години достоен живот, имам деца и внуци, на които, дължите извинения. Дано след време вашите деца и внуци не се срамуват от вас”, заяви тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама