ВАП санкционира плажове по Черноморието заради незаконна такса

11:02, 21 авг 20 25 1222 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Върховната административна прокуратура наложи санкции на плажовете „Русалка - бейби плаж“, „Русалка - централен“ и „Русалка – каяк заради незаконна такса от 6 лв., съобщава БГНЕС.

В изпълнение на акт от министъра на туризма Марияна Николова е установено нарушение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, изразяващо се в ограничаване на правото на гражданите на свободен и безплатен достъп до морските плажове.

На нарушителя - търговско дружество, е наложена имуществена санкция в размер на 5000 лв. с наказателно постановление.

При проверката от ВАП са установили, че до плажовете са допускани единствено хора, които носели гривни, доказващи, че са заплатили въпросната такса.

В рамките на комплекса е поставена табела, от чийто текст се разбира, че срещу куверт на стойност 6 лв., на човек, на посетителите се предоставя ползването на цялата алейна инфраструктура на селището и ползването без допълнително заплащане на плажни принадлежности.

С оглед установеното ВАП е уведомена, че Министерството на туризма в най-кратки срокове ще предприеме действия по ангажиране на административно-наказателна отговорност спрямо същото търговско дружество.

На плаж в Иракли: Кърпа с диня и вода за 36 лв

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама