Единственият професионален конкурс за най-добро вино по морето ще е в Царево

12:30, 20 авг 20 25 1385 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Царево отново става център на винения туризъм през август. Четвъртото издание на Винен фестивал „Дионисиеви дни“ в морския град започва на 21 август и ще продължи три дни. Изложението и през това лято ще бъде в познатите синьо-бели шатри в Арт зоната на централната улица „Хан Аспарух“.

И през тази година ще бъде направено класиране на вината от специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”. Оценката ще се извърши по международната 100-точкова система на Робърт Паркър в сляпа дегустация. Така конкурсът за най-доброто вино на Дионисиеви дни Царево 2020 се явява единственият професионален през тази година по Черноморието.

Ще има две класации – за бяло сухо вино, тъй като е най-предпочитано и през този сезон, и за плодово вино, защото в изложението ще участват много плодови вина. След оценяването и класирането на предоставените от участниците вина ще бъдат връчени специални плакети и грамоти за първо, второ и трето място в двете категории.

Във фестивала ще има артистична програма, която да допринесе за доброто настроение на участниците и посетителите. Поп дивата Преслава Минасян ще изпее няколко горещи парчета.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Царево, с партньорство с Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”. В него ще вземат участие компании – лидери в производство на български вина и спиртни напитки. Своята продукция ще представят и регионални производители и фирми с еко и био хранителни продукти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама