"Лудогорец" с победа в Подгорица

23:40, 19 авг 20 / Спорт 25 1841 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

"Лудогорец" се класира за втория предварителен кръг в Шампионската лига, след като победи с 3:1 първенеца на Черна гора "Будучност". Българският шампион се справи със съперника си, но успехът не дойде никак лесно.

Мачът беше оспорван, като се премина през моменти, в които и двата тима имаха надмощие.

Съставът от Разград поведе с 2:0 до 25-ата минута след попадения на Ихиньо Марин и Мавис Чибота. В 31-ата минута "Будучност" върна един гол след точно изпълнение на Игор Чукович. Крайният резултат оформи Каули Оливейра в добавеното време, предаде Дневник.

Във втория предварителен кръг на турнира "Лудогорец" ще срещне "Мидтиланд" от Дания.

"Лудогорец" започна по-активно срещата и още след две минути игра можеше да води. Удар на Каули обаче срещна страничния стълб.

В 12-ата минута "Лудогорец" все пак успя да се разпише във вратата на черногорците. Точен беше Ихиньо Марин, като новото попълнение на разградчани се възползва от грешка в защитата на домакините.

Последваха добри минути за българския тим, който контролираше срещата.

Авансът на деветкратния първенец на страната беше удвоен в 25-ата минута. Това се случи след прекрасно изпълнение от пряк свободен удар на Мавис Чибота.

Черногорците се върнаха в мача в 31-ата минута. Игор Чукович се възползва от лошо позициониране на Ренан, който реши да излезе при центриране от пряк свободен удар. Бразилският вратар позволи да бъде прехвърлен от около 10 метра с параболичния изстрел на играча на домакините.

След паузата "Лудогорец" разчиташе на по-големия си опит в европейските мачове и на това, че притежава повече класа. Гостите все пак стигнаха до трети гол. Негов автор стана Каули в добавеното време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама