Започва проверка за смъртта на абитуриента с COVID-19

19:05, 19 авг 20 25 3284 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Започва проверка за смъртта на 19-годишния абитуриент с коронавирус във великотърновската болница. Тя е разпоредена след писмена жалба от бащата на момчето адвокат Иван Денев от 10 август. Разследването няма да се наблюдава от великотърновски прокурори, защото всички са си направили отводи. Причината - заместник апелативният прокурор Емил Денев е чичо на бащата, а съпругата на обвинителя е главна медицинска сестра в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", съобщи „24 часа“.

Главният прокурор Иван Гешев е определил прокуратура в София да води разследването. Към момента е образувана предварителна полицейска проверка. Иззети са писмени сведения от болницата - графици за дежурства, епикризи и др. Предварителната проверка е образувана по чл. 123 ал. 1 от НК за немарливост при изпълнение на служебните задължения при престоя на момчето в болницата.

Христо Денев изгуби битката с коронавируса на 31 юли. Младежът издъхна в реанимация след 18 дни лечение, включително и чрез преливане на кръвна плазма. След трагедията почерненият баща Иван Денев публично изказа съмнения в действията на медиците, обвини ги в нечовешко отношение и нередности при лечението.

За изясняване на всички факти по случая директорът на МОБАЛ д-р Стефан Филев поиска проверка от "Медицински надзор".

Напишете коментар
Коментари: 1
1 иванчо 19:58, 19 авг 20

а проверихте ли дали има пърхут ?!?
а гъбички по ноктите ?!?!?
много опасни патологии са все пак ........

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама