Ветровито, на места ще вали

07:00, 20 авг 20 25 1015 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В четвъртък облачността ще е променлива, над западните райони намаляваща до предимно слънчево. Над североизточната половина от страната и в планините облачността ще се задържи по-често значителна и на места там ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще е умерен, временно и силен. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на много места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен, по Северното Черноморие временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 26-28 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над масивите от Западна България облачността ще е променлива и на отделни места превали. Предимно облачно ще е над централните и източните райони на Стара планина и над Странджа-Сакар и там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

В петък и събота времето ще бъде слънчево, около и след обяд с купеста облачност, почти без валежи. Още в петък вятърът ще отслабне, в Западна България ще стихне, в Източна ще е от север-североизток, умерен. Температурите слабо ще се повишат и максималните в събота ще бъдат предимно между 29 и 34 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама