Българите са на 2-ро място сред установените с Covid-19 туристи на гръцките граници

13:12, 19 авг 20 / COVID-19 25 1416 Шрифт:

Българите са на второ място сред установените на гръцките граници туристи с Covid-19. Няма информация дали има български туристи, заразени по време на почивката.

Лекарите изразяват съмнение за манипулиране на броя на заразените с вируса, макар че правителството твърди, че това е практически невъзможно.

От началото на месец юли до средата на август по брой на регистрирани случаи на заразени с коронавирус туристи, България е на второ място с 86 души. Те са установени при тестовете на граничните пунктове. На първо място са туристите от Румъния и на трето от Сърбия. Това съобщава секретариатът на министерството по защита на гражданите.

Разрастването на епидемията в Гърция не се дължи на туристите, а на неспазване на ограничителните мерки от местните жители, съобщават от щаба за контрол на коронавируса.

Основните огнища са събиранията на много хора без маски и дистанция, констатираха лекарите.

Стриктно се спазва забраната за събиране над 50 души на обществени места, както и носенето на маски, съобщават от полицията, предава БНР.

Рекордно заразени с коронавирус в Гърция, обмисля се локална карантина

В същото време Съюзът на лекарите от държавните болници в официално писмо до министерството на здравеопазването изразява съмнение, че посоченият брой на заразени в туристическите райони не е реален. Това е мнението и на част от опозицията. От комунистическата партия дори съзряха „политика в интерес на хотелиерите“.

От правителството категорично отхвърлят обвиненията за коригиране на броя на заразените.

Все повече са случаите на носители на Covid-19 сред медицински работници,което доведе до временно затваряне на болница в Солун.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама