Бобоков, Красимир Живков и Миховски остават в ареста

21:49, 18 авг 20 25 2265 Шрифт:
Редактор:

Апелативният специализиран наказателен съд отмени протоколно определение, с което са били изменени изтърпяваните мерки за неотклонение на обвиняемите Красимир Живков, Николай Миховски и Атанас Бобоков от „задържане под стража“ в „парична гаранция“, както следва в размер на 80 000 лева, 300 000 лева и 700 000 лева, като вместо това остави без уважение молбите на обвиняемите Живков, Миховски и Бобоков за изменение на мерките им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки такива.

Определението е окончателно и е подлежи на обжалване.

На заседанието на съда днес стана ясно, че още едно лице е с обвинения за участие в престъпната група за внос на отпадъци, става въпрос за ботевградският бизнесмен Васил Коцев. Това стана ясно от думите на прокурор Мария Дойчева. Апелативният спецсъд днес разгледа мерките за неотклонение на бившият вече зам.-министър Красимир Живков, Николай Миховски и Атанас Бобоков, съобщи БГНЕС.

Последно са изменени обвиненията на привлечените вече към наказателна отговорност лица, като е включено още едно лице за член на организираната престъпна група, а именно Васил Коцев. Това е лицето с прякор „синът на зам.-министър Живков”, който е бил покровителстван от него”, посочи тя пред журналисти.

На 30 май говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица.

Днес Дойчева посочи, че Коцев има обвинение за член на организирана престъпна група, както и за вторични престъпления с фирмата за престъпления против околната среда. „Той е бил обвинен по досъдебно производство, наблюдавано в Софийска районна прокуратура, което е било обединено миналия месец към материалите по делото от наблюдаващите прокурори по настоящото досъдебно производство, и вече е привлечен и за участие в група, юли месец тази година, след обединяване на досъдебното производство”, обясни тя.

На заседанието стана ясно, че миналата седмица по-долната инстанция - Спецсъдът, е изменил мярката на Атанас Бобоков от "задържане под стража" в гаранция от 700 000 лв. Мярката на бившият зам.-министър Красимир Живков е била изменена в 80 000 лв. гаранция, а на Николай Миховски - в 300 000 лв.

Апелативните магистрати заседаваха след протест на прокуратурата срещу определението на спецсъда, има и жалби на защитата. Прокуратурата поиска определението на спецсъда да бъде отменено, и да продължи действащите към момента мярка "задържане под стража" за тримата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама