Жълт код за силни бури и валежи е обявен в Северозападна България

07:00, 19 авг 20 25 1273 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Жълт код за силни бури и валежи е обявен в Северозападна България. Той е в сила за София-град, София-област, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

В сряда в цялата страна вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна и на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд. В Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Предимно слънчево ще e през по-голямата част от деня над Източна България. Максималните температури ще са от 24 - 26 градуса в северозападните райони от страната до 30 - 32 градуса на изток.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб вятър от югоизток, след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималните температури ще са 26 - 28 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Преди обяд над масивите от Западна, а след обяд и над Централна България облачността ще е значителна. На много места ще има краткотрайни, временно интензиви валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

През нощта срещу четвъртък валежи, временно интензивни и с гръмотевични бури, ще има над Източна България. В четвъртък на места, главно в източната половина и в планинските райони на Западна ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30 градуса.

В петък ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста облачност, без съществени валежи. Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, в Източна ще е от северсевероизток. Температурите слабо ще се повишат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама