Четири жертви след гонка с автомобили край Каварна

20:43, 17 авг 20 25 5176 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Четирима души са загинали при пътен инцидент в центъра на каваненското село Белгун, съобщиха от прокуратурата във Варна.

Сред жертвите са две деца – на 1 и на 12 години, тяхната майка, както и мъж на 41 години от селото. В болница е настанено постарадало дете на 8 години.

По първоначална информация тежкият пътен инцидент е станал между два автомобила, които са се състезавали и са се сблъскали при гонката. Вследствие на удара двата автомобила са се обърнали по таван, единият е в такова състояние, че трудно личи марката му. 

Загиналата жена, както и нейният съселянин се намирали на тротоара, когато били връхлетени от колите. Все още не се знае къде са били двете деца, които са загинали – едното на място, другото в болница, както и третото момче, което е тежко пострадало. На мястото на инцидента е окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев заедно с директора на ОД на МВР в града.

Пръв за инцидента съобщи главният прокурор Иван Гешев като за целта използва социалната мрежа Twitter. Той отбелязва, че загиналите са поредните невинни жертви на войната по пътищата и напомни, че Прокуратурата отдавна е предложила конкретни законодателни мерки за противодействие и очаква решения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама