Росен Йорданов: Ситуацията в момента е обсесивно-компулсивно инатене

14:54, 17 авг 20 25 1733 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

„Когато крясъците и шумът се увеличават, а аргументите са бедни откъм съдържание и идеи, това ми говори само за едно – или хората, които го правят, се опитват да ви заблудят, защото са заблудени самите те, или ви лъжат“. Това коментира пред БНР психологът Росен Йорданов, част от Евро-атлантическия център за сигурност.

Това, което в момента се случва, той определи като „обсесивно-компулсивно инатене“. 

Протестът става много труден за удържане като подкрепа. Той става все по-гротескен и креслив и по-малко аргументиран. Протестът не е тъждествен на протестиращи. Протестът е състояние на духа и нагласа у много граждани, които споделят огромна част от недъзите на нашето съвремие, но имат по-зрялото отношение към нещата и не искат да се случват ситуативни подмени на фигури и образи, а искат еволюционни и градивни промени. Много хора са протестно настроени към несправянето ни с демокрацията, съвсем друго е хора, предприели тактика, която не се споделя от много от хората, които амбициозно започнаха да говорят от името на целия народ, а става все по-несигурно какви тези отстояват и какви идеи имат“.

Ден 39 на протести: Подкрепа от чужбина и подготовка за блокади-изненади

В предаването „12+3“ Йорданов допълни: „На мен ми омръзна да ми поднасят претоплена манджа. Разбирам ентусиазма на някои хора. Няма как да не направя аналогия с минали ситуации. Много е важно дали ще се увеличи избирателната активност на предстоящите избори. Ако тезите на настоящите протестиращи са верни, би означавало, че дълбокото и всенародно недоволство ще изригне на избори. Аз твърдя, че начинът хората да намерят своето политическо представителство, не минава през истерията и революционните абсурди“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама