Прекратиха издирването на детето, изчезнало във водите на Дунав край Силистра

12:37, 17 авг 20 25 1832 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Гранична полиция” е прекратила издирването на момчето, изчезнало във водите на Дунав край Силистра. Уведомени са румънските гранични власти, тъй като вече са стигнали до мястото, след което реката навлиза в акваторията на северната ни съседка.

Според силистренци мястото, където е станал инцидента, е много опасно. „Районът се характеризира с голяма дълбочина, с големи ями и силно течение, което се засича с обратно такова. Вследствие на това се получават сериозни водовъртежи. Невнимателни лодкари биват завъртяни, а какво остава за неопитен плувец”, коментира жител на Силистра.

Къпането е забрането по цялото протежение на реката край града. Поставени са указателни табели през 150-200. Освен това, през март всяка година кметът издава заповед, в която се казва, че хората не трябва да се къпят в Дунав. На мястото има и ограда с шипове”, коментира заместник-кметът на Силистра Тихомир Борачев в ефира на Нова телевизия.

В събота привечер няколко момчета са скачали в реката от хеликоптерната площадка към частен хотел. 13-годишното дете е било повлечено от бурните води. Рибари са чули виковете му за помощ и са се обадили на телефон 112.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама