Футболист от Беларус отказа да играе за националния тим, докато Лукашенко е на власт

14:27, 16 авг 20 / Свят 25 1887 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Протестите в Беларус след поредната победа в президентските избори на Александър Лукашенко стават все по-ожесточени. А в тях се включи и футболиста от ЦСКА Москва Иля Шкурин, съобщи bTV.

С публикация в социалните мрежи той заяви, че няма да играе повече за националния тим на Беларус, докато настоящият държавен глава е на власт. 20-годишният Шкурин получи повиквателна за националния тим на Беларус за предстоящите през септември мачове с Албания и Казахстан. Той обаче е категоричен, че няма да се яви на лагер.

"За това, че съм попаднал в разширения състав на националния отбор, разбрах от социалните мрежи. За това отговарям тук. Отказвам да защитавам интересите на националния отбор, докато действа режима на Лукашенко. Да живее Беларус", написа той в Instagram.

Протестите срещу управлението на Лукашенко, който е начело на Беларус от 26 години насам, започнаха преди изборите на 9 август. След преброяването на бюлетините, резултатите показаха, че той остава президент за още 5 години.

Опозицията, в лицето на Светлана Тихановска и нейните поддръжници, оспорват резултатите, като протестите в страната са ежедневие. Участниците в тях се оплакват от полицейско насилие и необективно представяне на ситуацията в страната от местните медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама