Отровното трио: Опитът на Борисов и Гешев да спечелят време е лъжа, с която никой няма да се съобрази

15:53, 15 авг 20 / Политика 25 1782 Василена Йорданова
Снимка: БГНЕС

Опитът на автократа Борисов и присъдружният на Пеевски Гешев, да си спечелят още политическо време, злоупотребявайки с ясните обществени реформи, поискани от протестиращите, са поредната лъжа, с която никой няма намерение да се съобрази. Това се посочва в изявление на проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от Отровното трио. Думите им са насочени към всички, които в продължение на 38 дни не са разбрали или се правят, че не разбират исканията на протестиращите граждани.

В три точки, триото обяснява позицията си след направените в петък предложения за рестарт от премиера Борисов.

Първо: Оставка на Борисов означава не просто оттегляне на физическото лице Бойко Методиев Борисов от власт, а оттегляне на ГЕРБ от управлението и премахване на методите, с които управляват. Това е желание, валидно за всяко едно правителство, което си позволява по същия престъпен начин да третира и обижда българските граждани. В краткосрочен план това означава предсрочни избори. Никой няма да води дебат с власт, загубила окончателно доверието на гражданите!

Второ: За да има доверие в изборния процес се налага служебен кабинет, като преди това се гарантира машинно, дистанционно и електронно гласуване. Част от гаранциите за честен вот е премахване ръководствата на „Информационно обслужване“, ГРАО и редица други ведомства, пряко ангажирани с покупката и фалшифицирането на изборите. Очевидно е, че кабинет, обслужващ мафията, не може да гарантира почтеност в изборния процес.

Трето: Оставката на Гешев сега и предстоящите промени в Конституцията, подготвени от едно ново Народно събрание, означават ясно, че въпросът не е просто в премахването на един главен прокурор, а е свързан с проблеми като единоначалието в прокуратурата, невъзможността всеки прокурор да взема сам решения и да носи отговорност за тях, както и пълната безконтролност на главния прокурор. Т.е. всеки кандидат за доверието на гражданите трябва да декларира, че не е готов за конюнктурни или исторически компромиси, а обещава предварително да подкрепи предложенията за изваждане на прокуратурата от съдебната система. Ние не вярваме в комичните изявления на Борисов за 6-месечно привикване на главния прокурор в парламента, защото самият той не уважава Народното събрание и свръховластените главни прокурори ще правят същото. Намалението на мандата на държавния обвинител също не реформира системата.

От Отровното трио са категорични, че протестиращите не са политически наивници и всеки, който се опитва да ги раздели или подведе, ще носи отговорност пред историята на България и пред поколенията след нас.

 

2 коментара
Реалист 18:21, 15 авг 20

С какво точно и как ме убедихте че служебен кабинет ще проведе " честни" избори ...питам за един не протестиращ...

Анонимен 02:02, 16 авг 20

ВЯРВАМ НА ПРЕЗИДЕНТА И НА ОТРОВНОТО ТРИО.ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ И УПОРИТОСТ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.БЕЗПАРТИЕН

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!