Предупреждение за интензивни валежи и гръмотевични бури за 12 области

07:00, 16 авг 20 25 2180 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен в 12 области в страната. Предупреждението е в сила за Северозападна и Западна България, както и части от Централна и Южна.

Областите са - София-град, София област, Перник, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кюстендил, Пазарджик и Смолян.

На места количествата валежи може да достигнат 25-30 литра на квадратен метър.

В неделя отново на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия за градушки.

Предимно слънчево ще се задържи времето по Черноморието. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 25 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи с гръмотевична дейност. Ще духа до умерен в ниските части североизточен, по билата - северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в планините ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е от изток, слаб, по морския бряг в понеделник - умерен. Температурите ще се повишават бавно, във вторник максималните ще са 27 и 32 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама