Големите кавички

16:00, 14 авг 20 / Големите кавички 25 5287 Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (3 - 6 август)

Премиерът Бойко Борисов днес обяви, че ПП ГЕРБ готви промени в Конституцията и свикване на Велико Народно събрание. Изявлението му предизвика вълна от коментари и реакции. Сред изказалите се по въпроса бе и телевизионният водещ и лидер на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската. Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори. Каквито и да са те. А истината е следната:
- за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
- за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
- за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
- а ако е необходимо Велико Народно Събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.
Така че изводът е прост и ясен:
- оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори!".

 

1 коментар
Анонимен 16:22, 14 авг 20

НЕ ТИ ХАРЕСВА, ЩОТО НЕ МОЖЕШ ДА СЕ НАМЪРДАШ ВЪТРЕ, УЧИНДОЛЕЦО !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи