ВМРО с 6 предложения какво да гарантира новата Конституция

13:23, 14 авг 20 / Политика 25 1747 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По повод изявлението на министър-председателя Бойко Борисов за свикване на Велико Народно събрание и за промени в Конституцията - дебатът вече е отворен. Но нека това да е първа стъпка към исканата от хората „промяна на системата“. Още в началото на протестите заявих, че чувам разумния, необременен от задкулисни интереси глас на хората, коментира във Facebook вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

ГЕРБ предлага нова Конституция и още...

Като лидер на ВМРО, Каракачанов обяви шест предложения, които да бъдат гарантирани от Конституцията.

Настоявам за образователен ценз и задължително гласуване, които да донесат повече смисленост и прозрачност, а с тях и исканата от обществото промяна на управлението”, обяви той. ВМРО ще настояват и за укрепването на семейните ценности и брака, като съюз между мъжа и жената, поставянето на семейството в основата на всички нормативни документи, свързани с правата на децата, както и да има категорична защита срещу въвеждането на трети, пети или 30-и пол.

От ВМРО предлагат и възстановяване на наборната военна служба, както и гаранция, че „всеки етнически българин по света може да се прибере в България и да има гарантирано право на образование и работа, както и да получи българско гражданство”.

Според партията е неизбежно отварянето на дебата за увеличаване на правомощията на президента независимо кой представлява институцията. Президентът трябва да има право на законодателна инициатива, да иска вот на недоверие на правителствата и други“, обяви Красимир Каракачанов.

Велико Народно събрание за намаляване броя на депутатите и ограничаване правомощията на правосъдния министър е безсмислено. По отношение на предложението на колегите от ГЕРБ - когато се съберем на Коалиционен съвет, ще ги обсъдим и ще преценим каква ще е позицията на ВМРО, както и ще мотивираме нашите идеи”, каза още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама