Витацептин - Еволюция в онколечението

17:00, 13 авг 20 25 5379 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Витацептин® е мощен антиоксидант с изцяло натурален състав, който помага в борбата с онкологичните заболявания и тяхната превенция. Създаден е като съпътстващ терапевтичен продукт на установените конвенционални онкологични лечения и терапии – химиотерапия и лъчетерапия.

В химиотерапията се използват над 50 антиракови (цитотоксични) лекарства за разрушаване на туморни клетки. Някой от тях се дават самостоятелно, а други са в комбинация. Химиотерапия се абсорбира в кръвта и се пренася в цялото тяло, като целта е да достигне до всички туморни клетки в организма. Но с унищожаването на туморните клетки се разрушава костният мозък (в който се образуват кръвните клетки) и се засягат огромен брой здрави клетки и полезни бактерии, които са основата на имунната ни система.

С намаления брой на белите кръвни телца (левкоцитите), вследствие на химиотерапията, организмът е незащитен и може много по-лесно да бъде атакуван от различни микроби. Мощната интоксикация на организма след химиотерапията води до тотално блокиране на жизнената енергия и затлачване на организма с токсини и шлаки. Безпрепятствено в организма се заселват и размножават микропаразити и гъбички, които създават предпоставки за нови туморни образувания.

Натрупаните токсини блокират нормалната работа на имунната система, затормозяват се органите и системите за естествена детоксикация, храносмилателната система е много сериозно увредена и усвояването на хранителни вещества, необходими за ревитализацията на организма, на практика не се осъществява.

Засегнати от химиотерапията са основно области от тялото с бързо делящи се клетки, проявяват се тежки странични ефекти с характерни симптоми, като:
• увреждане на костния мозък, който произвежда нови кръвни клетки (т.н. НК-клетки)
• увреждане на лигавицата на стомашно-чревния тракт и симптоми на гадене, повръщане, загуба на апетит
• силна отпадналост, умора и безсилие
• повишаване на нивата на кръвната захар

За да подпомогне конвенционалното лечение (с лъче- и химиотерапията) и да бъдат избегнати гореизброените странични ефекти Medical Pharm създаде продукт с натурален състав и нулева токсичност – Витацептин®. В него са включени два биологично активни природни компонента – Iresine celosia и Petiveria alliacea. Той е в резултат на усилията да се намери продукт с естествен произход и свойства, подпомагащ имунитета с максимална антиоксидантна активност и показващ антитуморни свойства.

Витацептин® е основен активатор в съзряването на дендритните клетки. До сега този метод се използваше за ваксини, а в последните години се използва и в борбата с коварната болест. Накратко дендритните клетки предоставят основен антиген на Т-клетките, които са част от придобития и вродения имунитет. Те заедно с B-лимфоцитите поддържат имунната памет.
Витацептин® с неговата антитуморната активност подпомага лечението на пациенти с онкологични заболявания, въздействайки на раковите клетки чрез различни биологични процеси и реакции.

Аспектите на антитуморната функция на Витацептин® включват:
• активатор в съзряването на дендритните клетки
• спиране на клетъчния цикъл (в туморните клетки)
• индуциране на апоптоза и антипролиферативна активност
• противовъзпалителен ефект
• анти-ангиогенеза (за да расте, туморът има нуждае от ангиогенеза)
• инхибиране на метастази

Освен мощната антитуморна активност Витацептин® действа и като интензивен детоксикатор, който подпомага имунитета, чрез прекъсване на процеса на интоксикация в клетките, обогатява организма с кислород и вещества с антиоксидантно действие, стимулира костния мозък и това резултира в образуването на повече червени кръвни клетки (еритроцити) и хемоглобин, като намалява риска от възникване на анемия.

Витацептин® стимулира основната функция на черния дроб да детоксикира организма, изчиствайки го от натрупаните токсини в следствие на лъче- и химиотерапията и ефективно възстановява имунната система, като подпомага организма, възстановявайки нормалните му защитни функции и давайки възможност да продължи борбата най-ефективно.

С приема на Витацептин® по време на химиотерапия пациентите:
• не губят апетит и липсват симптоми на гадене и повръщане
• чувстват се енергични и не усещат отпадналост и безсилие
• имат нормално изхождане и изчистване на стомашно-чревния тракт
• имат регулирани нива на кръвната захар

Кога и как се приема Витацептин®?

По време на лечението: Витацептин® се приема задължително преди, по време и след химиотерапия по 1 таблетка 3 пъти на ден, по възможност 30 минути преди хранене.
*Важно: По време на химиотерапия приемът на Витацептин® не се прекъсва!

При наличие на метастази: Витацептин® се приема задължително преди, по време и след химиотерапия по 1 таблетка от 4 до 6 пъти на ден, по възможност 30 минути преди хранене.
*Важно: По време на химиотерапия приемът на Витацептин® не се прекъсва!

В период на ремисия: За предотвратяване на рецидив в периода на ремисия може да се премине на прием на всеки три месеца.
В случай, че е в организма възникне нова туморна клетка Витацептин® със своята антитуморна активност ще допринесе за нейното унищожаване, преди да е започнала да се дели, натрупва и образува туморна маса.

Витацептин се нарежда сред най-предпочитаните антиоксиданти за онкоболни пациенти в България и Европа.

В България Витацептин® се предлага само в аптечната мрежа.

Виж още на medicalpharm.eu и FB страницата на Vitaceptin ТУК.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама