Официално: Цветан Цветанов обяви името на партията си и с кого би си партнирал

08:40, 13 авг 20 / Политика 25 5062 Шрифт:
Topnovini

Цветан Цветанов обяви официално името на партията си в ефира на bTV. "Републиканци за България" е името на новата политическа партия у нас, за която лидерът й подготвя обществото от няколко месеца.

Той съобщи още, че на 20 септември ще се събере Инициативният комитет, а учредяването на партията ще е на 27 септември.

Партията ще се финансира от дарения на симпатизанти. Сред приоритетите й са евроатлантическа ориентация и върховенство на закона, а позиционирането -център-дясно.

"Логото е стилизиран компас, който ясно показва посоката ни. България не трябва да има каквито и да е колебания относно своята принадлежност. Особено в този момент, когато страната ни е изправена пред изпитания от най-различен характер.

"Републиканци за България" е гарант за това, че страната ни няма да изгуби посоката", заяви председателят й Цветан Цветанов и уточни - на Запад!

"Да, ще участвам на изборите – било то предсрочни или редовни", заяви Цветан Цветанов, председател на Евро-Атлантическия център за сигурност (ЕАЦС).

„Демократична България” имат най-подобни искания, каквито бихме заложили в нашата управленска програма", каза още Цветанов по повод евентуални бъдещи партньори.

Той прогнозира, че неговата партия ще привлече 200 000 гласа, а ГЕРБ около 500 000.

"В ГЕРБ има много способни хора, които не са съгласни с настоящата ситуация, Аз съм в непрекъснат контакт с тези хора", посочи бившият втори в управляващата партия.

На въпрос дали подалата оставка като депутат от ГЕРБ Джема Грозданова ще бъде част от "Републиканци за България", Цветанов отговори, че не е водил разговори с нея, но ще е щастлив, "ако такива качествени и достойни хора" са част от проекта му.

Има огромен страх. Точно тук е призивът ми към Борисов, защото днес ще бъде в парламента, дали той стои зад всички тези хора, които под една или друга форма контролират или не дават възможност на хората да изразяват своето мнение, защото много са хората, които искат да се присъединят към различни политически проекти, но са притеснени от възможността да се включи държавният административен апарат“, заяви Цветан Цветанов.

Като пример той посочи случаят с координаторът на ГЕРБ в Силистра - Тодор Тодоров. „Там има огромен страх“, заяви Цветанов, според когото е имало обаждания до Тодоров, в които е бил заплашван с включването на "държавния апарат".

Цветанов смята, че премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка

„Изключително тежък е политическият живот в България. Има противопоставяния и това е много лошо за страната ни“, заяви той и призна, че не ходи на протестите.

Най-близкият допреди месеци до Борисов каза, че не знае нищо за личния му живот и никога не е ходил в спалнята на премиера.

„Аз имам друга ценностна система – здраво семейство, добри приятели, зад които стоя винаги“, каза той.

Въпреки всичко Цветан Цветанов заяви, че не се чувства предаден от премиера и напомни, че в живота всеки избира своя път. „ Аз съм простил всичко. Обида в мен няма“, обясни още той.

Цветанов заяви, че снимките и видеото от спалнята на Борисов изглеждат автентични, както и аудиозаписите на вулгарните телефонни разговори на премиера. Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност е убеден, че жена е изнесла компроматите срещу министър-председателя. Той категорично опроверга да е влизал някога в спалнята на Борисов и се разграничи от слуховете, свързващи го с кадрите. Цветанов отрече някога да е знаел дали премиерът спи с пистолет или пачки с пари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама