Русия първа в света регистрира ваксина срещу Covid-19

12:03, 11 авг 20 25 2875 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Русия е първата страна в света, която е регистрирала ваксина срещу коронавируса. Това обяви руският президент Владимир Путин, откривайки среща с членове на правителството.

"Доколкото знам, тази сутрин за първи път в света е регистрирана ваксина срещу нова коронавирусна инфекция", каза той, цитиран от БГНЕС.

Путин помоли министъра на здравеопазването Михаил Мурашко да информира подробно за това. "Знам, че работи доста ефективно, формира стабилен имунитет и, повтарям, е преминал всички необходими проверки", добави руският лидер.

Русия обяви, че има ваксина срещу коронавируса

По-рано Мурашко заяви, че клиничните изпитвания на ваксина, разработени от Националния изследователски център (НИЦ) за епидемиология и микробиология „Н.Ф. Гамалея“ са приключили.

Путин се надява, че в света постепенно ще се появят много ваксини срещу коронавирус. Масовото производство на коронавирусната ваксина ще започне в близко бъдеще, очаква руският президент.

По-късно президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е готов първи да си постави руската ваксина срещу коронавирус. 

„Когато сръбските експерти кажат, че ваксината е добра, първи ще си поставя”, заяви той. Държавният глава изрази задоволство, че вече има произведена ваксина, но все пак сръбските специалисти трябва да потвърдят, че тя е надеждна и безопасна. Важно е ваксината да се появи колкото е възможно по-скоро, защото това ще бъде спасение за икономиката, смята той.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 dhsexpkiwpwu 02:56, 12 авг 20

Фильмы-катастрофы http://bitly.com/film-online-online-cinema - дивитись онлайн фільми кинофильмы онлайн бесплатно #фильмы #Смотреть #кино #2020

2 uqopdrsmaauy 03:15, 12 авг 20

Популярные фильмы http://bitly.com/film-online-online-cinema - смотреть фильм в хорошем качестве онлайн бесплатно онлайн фильмы бесплатно #фильмы #Смотреть #кино #2020

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама