Шестима служители на НСО са санкционирани заради действията си край "Росенец"

17:12, 10 авг 20 25 2554 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са санкционирани дисциплинарно, заради констатирани пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли в района на парк „Росенец“.

За допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, което уронва престижа на Службата, с дисциплинарно наказание „уволнение“ са наказани двама служители на НСО.

Двама служители на ръководни длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „предупреждение за понижаване в звание“.

Двама служители на по-ниски длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „мъмрене“ за нарушение на изискванията на чл. 28 от Закона за НСО.

Припомняме, че в началото на миналия месец съпредседателят на „Демократична Българя“ Христо Иванов направи опит да достигне по море плажа край лятната резиденция на Ахмед Доган. Той бе посрещнат грубо от служители на НСО, които охраняват почетния председател на ДПС - избутаха него и придружаващите го активисти на "Демократична България" във водата и не ги допуснаха на брега, един от охранителите пък бе заснет как хвърля носения от Иванов и спътниците му български флаг. Грубото отношение на държавните охранители и липсата на достъп до плажа пред резиденцията, който е публична държавна собственост, предизвикаха сериозен скандал и доведе до вълна от протести и граждански акции, които продъжлават и до днес - вече повече от месец.

Заради случая в "Росенец" с поста се раздели и началникът на службата бригаден генерал Красимир Станчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама