Отложиха завръщането на Майк Тайсън на ринга

21:30, 10 авг 20 / Спорт 25 2079 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Двубоят между двамата бивши световни шампиони по бокс в тежка категория Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши, ще се проведе на 28 ноември, съобщава списание "Ring", цитирано от БНР. По-рано телевизионният канал ESPN обяви, че битката ще се състои на 12 септември.

Майк Тайсън се завръща на ринга на 12 септември


Според изданието, двубоят е отложен по искане на екипа на Тайсън, за да се увеличат приходите от двубоя. Неотдавна се е провела среща между двете страни и Джоунс е одобрил промяната. Двубоят ще бъде демонстративен, в осем рунда и ще се проведе в Карсън (Калифорния). Преди него ще бъде показан документален филм от 10 епизода за подготовката на спортистите за мача.

54-годишният Тайсън има в кариерата си 58 двубоя - 50 победи (44 от тях с нокаут), 6 поражения, а други два мача бяха обявени за невалидни. Последната среща на Тайсън на ринга се състоя на 11 юни 2005 година. Тогава американецът загуби от ирландеца Кевин Макбрайд. 

Джоунс, който е на 51 години, прекрати кариерата си през 2018-а. Американецът с руско гражданство е бивш абсолютен световен шампион. Общо той има 66 победи на ринга (47 от тях с нокаут) и 9 поражения.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама