Жаблянов: БСП няма позиция нито за протестите, нито за процесите в страната

08:53, 10 авг 20 / Политика 25 1760 Шрифт:
Редактор:

БСП няма позиция нито за протестите, нито за процесите в страната. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Валери Жаблянов.

„Мисля, че е ясно, че БСП подкрепя справедливите искания на гражданите – за законност, за ред, за намаляване на произвола от изпълнителната власт. БСП отдавна е заявила позицията си относно този тип управление” ,обясни той. Жаблянов добави, че е присъствал както на първия ден от протестите, така и в други дни.

„За съжаление БСП не можа да изработи не само позиция относно протестите, но и за процесите в страната. Ние се намираме в предизборна кампания и председателят на партията Корнелия Нинова е взела всички функции на партията. Тя съобщава позицията на БСП. Вече трети месец не се събира ръководството на партията, за да направи оценка на случващото се в страната” , заяви Жаблянов.  

Той бе категоричен, че е опонент на Нинова по редица причини. Според него, ако страната има ефективна парламентарна опозиция, каквато би трябвало да бъде БСП, нямаше да се стигне до извънпарламентарни протести.

Червената лидерска битка: Нинова с два пъти повече номинации от Добрев

„Когато голяма част от българското общество изразява на площадите и улиците своето политическо недоволство от управлението и не застава зад парламентарната опозиция, това означава, че тя, в частност и Нинова с нейния политически курс, са били неубедителни за опозиционно настроеното общество”, категоричен бе кандидатът за лидер на партията.

Той е на мнение, че БСП няколко пъти е пропуснала благоприятни възможности да влезе в управлението на държавата. Жаблянов смята, че причината за това е липсата на точна оценка на случващото се от страна на опозицията, и е категоричен, че е необходима смяна на ръководството на левицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама