Ден 32 на протести: Факелно шествие и заплахи за "крайни действия"

22:05, 09 авг 20 25 3240 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Днешният антиправителствен протест ще се запомни с огнената хореография на част от протестиращите, които запалиха факли и тръгнаха по "Цариградско шосе".

Денят започна с нова акция на организаторите от „Отровното трио“. Автомобили с български знамена тръгнаха на протестно шествие по пътя за граничния пункт „Калотина". Демонстрантите скандираха „оставка“ и надуваха клаксони. Протестиращите караха с ниска скорост и в двете пътни ленти, като това предизвика образуването на километрични опашки.

Снимка: БГНЕС

Автомобили на протестиращи от Стара Загора блокираха Прохода на Републиката, съобщи bTV. Проходът бе освободен в минутите след около час и половина. 

Като за начало на протеста, демонстранти замеряха с яйца и домати сградата на Министерския съвет. По-късно около 500 протестиращи потеглиха на дежурното си шествие в посока "Орлов мост" под съпровода на британската рок група Queen и тяхната песен The Show must go on.

За разлика от вчера, днес имаше значително повече полицаи, разположени в периметъра на протеста. На "Орлов мост" демонстрантите запалиха огнени факли, изписвайки с тях оставка. Започнаха и бурни скандирания срещу правителството. Шествието продължи по бул. "Цариградско шосе" към хотел "Плиска". 

Снимка: БГНЕС

Премиерът публикува снимка с внуците си и обяви, че е време за решения

Въпреки информацията, че Борисов е наредил полицията да не пипа барикадите, от "Отровното трио" призоваха за подкрепа от хора в малките часове на предстоящия 10 август, заради очаквания полицията направи опит да премахне барикадите.

Майки на деца с увреждания от "Системата ни убива" се заканиха, че ще предприемат "крайни действия". Една от жените дори заплаши да се самозапали. 

Засега блокирани остават "Орлов мост", площад "Независимост" и кръстовището при Софийския университет. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама