Как да разберем качествено ли е сиренето

13:34, 09 авг 20 25 1918 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

След прекъсване заради пандемията, държавата поднови проверките на млечните продукти в супермаркетите. „Статистиката показва, че сухото мляко и палмовите мазнини, които се внасят, са повече, в сравнение с предходните години”, коментира пред Нова телевизия председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров.

Как потребителите да разпознаят истинския продукт от имитацията?Цената е един от водещите индикатори. Тя обаче не е единственият – консистенцията и твърдостта също са фактор. Сиренето не трябва да е меко. В магазините цената не трябва да бъде под 12-13 лева, а за кашкавала около 18 лева“.

Д-р Сергей Иванов от Асоциация „Активни потребители” обясни защо консумацията на продукти с палмова мазнина не е препоръчителна. „Консумацията на подобен род мазнини води до развитие на сърдечно-съдови заболявания. Връзката е доказана и има консенсус между производители на храни и кардиолози.  Затова влагането на този род мазнини е забранено в много страни по света”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама