Ще е топло, с краткотрайни валежи с гръмотевици

07:30, 08 авг 20 25 2102 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В събота над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Условия за интензивни валежи ще има в югозападните райони от страната. Ще бъде ветровито, с умерен, в Източна България до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 29 и 34 градуса.

Жълт код за силен вятър е обявен в 13 области на страната: Русе, Търговище, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Разград, Хасково и Кърджали. 

Над планините също ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, зачителни в масивите от Югозападна България. Ще духа силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22, на 2000 метра - около 14 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама