Слави Трифонов представи "реалния облик" на Народното събрание

14:50, 06 авг 20 / Политика 25 2779 Шрифт:
Автор:

След като наскоро ви представих реалния облик на правителството и на министър-председателя, днес ще ви представя и реалния облик на Народното събрание. Следващите редове са посветени на въпроса имаме ли Народно събрание или имаме един разграден двор, в който благодарение на пропорционалната избирателна система влизат абсолютни случайници и нерядко престъпници, написа в социалните мрежи лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов:

"Според чл. 63 от Конституцията на Република България, Народното събрание се състои от 240 народни представители. Но в един четиригодишен мандат те не са едни и същи 240. По различни причини едни депутати напускат Народното събрание и на тяхно място влизат други.
Този процес е особено активен в сегашното 44-о Народно събрание. Толкова е активен, че Народното събрание е заприличало на бардак - едни хора влизат тихомълком, а пък други излизат леко засрамени", пише той.

"И сега ще ви попитам: Знаете ли колко души са били обявени от ЦИК за народни представители в този мандат на Народното събрание? ЦИК е обявила за депутати общо 291 души и един покойник.
Да, закратко дори и един покойник е бил назначен за депутат. Що не? След като умрели могат да гласуват, що пък умрели да не могат да са депутати? Депутатът от БСП Иван Генов, избран от район Враца, решава да напусне Парламента и на 5 септември миналата година ЦИК “вкарва” на негово място следващия в листата - покойния по това време Цветан Ралчовски", продължава той.

"Сега да се върнем на числото 291. Това число означава, че цели 51 души, заклели се като депутати в това НС, вече не са такива и на тяхно място са влезли други 51. Кои са сред тези 51, които вече не са депутати? Сред тях е министър-председателят Бойко Борисов. Той не може да е обикновен депутат. Той може да е само и единствено министър-председател. Во веки веков. Има още няколко души, които предпочетоха министерските постове пред депутатските. Сред тях са Красимир Каракачанов, Данаил Кирилов, Емил Димитров-Ревизоро, Николина Ангелкова, Владислав Горанов и други. Явно Министерски съвет не може да се лиши от дълбоката експертиза на такива имена. Но за тези министри говорихме предния път", казва Трифонов.

"Но не говорихме за Николай Нанков, който се отказа от депутатското място, за да стане министър на регионалното развитие и благоустройството. След катастрофата край Своге въпросният Нанков уж пое политическа отговорност за калпаво ремонтирания път, убил 20 българи. Той подаде оставка като регионален министър и вместо да се върне като депутат, зае поста на… заместник-регионален министър. Но всъщност и днес е по-важен от уж титулярната министърка Петя Аврамова, тъй като Нанков е един от най-често возените министри в джипката на Борисов. Циничното е, че след Своге, Борисов води Нанков да инспектират пътища. Сред тези 51 е и Цецка Цачева, която се отказа от депутатското място и стана правосъден министър. След това обаче си хареса един изкоп и историята я знаете - ни министерски, ни депутатски пост. Остана й обаче охраната и колата от НСО", пише още лидерът на "Има такъв народ".

"Сред тези 51 са също Лиляна Павлова и Ивайло Московски. Те също предпочетоха министерското място пред депутатското. Но в един момент те трябваше да напуснат министерските постове и да се завърнат обратно като депутати. Двамата гербери обаче пак отказаха да станат депутати, за каквито са избрани и предпочетоха да станат… банкери. Павлова беше назначена в Европейската банка за инвестиции, а Московски в Черноморската банка за развитие. Какво излиза? Кандидатстват за депутати, избират ги за такива, но не им харесва и стават банкери.  Други пък кандидатстват за депутати, избират ги, но не им харесва и стават областни управители (Недялко Славов, Станислав Дечев, Стоян Пасев от ГЕРБ). Трети кандидатстват за депутати, избират ги, но не им харесва и стават общински съветници (Анелия Клисарова от БСП във Варна и бате Волен от АТАКА в София). Четвърти кандидатстват за депутати, избират ги, но не им харесва и решават да кандидатстват за кметове (в този мандат на НС няколко депутати напуснаха Парламента и станаха кметове - депутатът от ГЕРБ Христо Грудев беше избран за кмет на Асеновград, от БСП - Пенчо Милков - за кмет на Русе, Станислав Владимиров - за кмет на Перник, Денчо Бояджиев - за кмет на Разград, Йордан Младенов - за кмет на Пещера, от ВМРО - Атанас Стоянов - за кмет на Сандански)", казва Трифонов.

"Бившата кореспондентка на вестник “24 часа” Диана Саватева пък се отказа от депутатското място в ГЕРБ, за да заеме поста на заместник-кмет на Бургас. Апропо, на нейно място влезе много подходящ кадър конкретно за този Парламент - ветеринарният лекар Стойно Стойнов. Пети кандидатстват за депутати, избират ги, но не им харесва и решават да кандидатстват за евродепутати (депутатите от БСП Петър Витанов и Елена Йончева бяха избрани за евродепутати). Шести предпочитат да заместят депутатските банки с нещо коренно различно - Румяна Бъчварова от ГЕРБ предпочете да е посланик в Израел, а Диана Йорданова от ГЕРБ предпочете да е зам.-шеф на Комисията по финансов надзор. Защо постът “Зам.-шеф на Комисията по финансов надзор” или пък постът “Областен управител” е по-предзивикателен от място в най-висшата държавна институция - Парламентът, оставям на вашата досетливост", продължава шоуменът.

Управляващите носят след себе си само вреди, лъжи и срам, заяви Трифонов

"При конструирането на 44-ото НС, бившият модел на “Плейбой” Елена Аксиева от ВОЛЯ пък се отказа да стане депутат заради бременност. По-късно съпартийката й Нина Миткова напусна Парламента и на нейно място влезе…вече родилата Елена Аксиева, станала същевременно Елена Пешева. Към днешната дата бившият модел на “Плейбой” е член на Комисията по образование и наука в НС… Имаше и депутати, които напуснаха Парламента след сериозни скандали. След “Апартаментгейт” вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов напусна Народното събрание и партията като цяло. След “Апартаментгейт” депутатското си място освободи и селекционерът на “Дрийм тим”-а в Хасково - Делян Добрев.
На нетолкова паметливите припомням, че Добрев си подаде оставката още при скандала “Кумгейт”, но депутатите от ГЕРБ, в нарушение на Конституцията, не му я приеха. Всъщност, това Народно събрание на няколко пъти наруши Конституцията", категоричен е Слави Трифонов.

"И други депутати напуснаха след скандали. Живко Мартинов от ГЕРБ напусна Парламента след “Суджукгейт” и наскоро беше осъден на 2 години условно за изнудване. Димитър Гамишев от ГЕРБ напусна Парламента след “ДДСгейт”. “Биволъ” разкри, че фирма на Гамишев е ощетила хазната с 200 000 лева. Но пък за сметка на това, в Парламента влезе депутатът от ВМРО Стоян Божинов, който със своя фирма е ощетил хазната с около 500 000 лева ДДС. Днес въпросният Божинов е член на Комисията по правни въпроси - явно консултира други депутати как по правен път да се отърват от фирми с дългове. Авторът на книгата за “Шайката ГЕРБ” Антон Тодоров, станал депутат от…ГЕРБ, беше принуден да си тръгне от Парламента след арогантното си поведение спрямо журналиста Виктор Николаев. Александър Манолев, също избран за депутат от ГЕРБ, “изгоря” (ако използваме терминологията в един запис) и днес е обвиняем заради аферата “Къщи за гости и тъщи”, напомня той.

"Валери Симеонов от НФСБ пък първо се отказа да е депутат, за да стане вицепремиер. После обаче се върна в Парламента като депутат, след като обидите му по адрес на майките на децата с увреждания и на самите деца костваха неговата оставка като вицепремиер. Арогантното му и антихуманно поведение обаче не се оказаха проблем да се завърне не просто като депутат, а като заместник-председател на Парламента. Какъвто е и към днешна дата, макар че вече трябваше да се е хвърлил с релса от Аспаруховия мост, ако държеше на своята мъжка дума. Наскоро от депутатското си място в ГЕРБ се отказа Джема Грозданова, вероятно за да се присъедини към бъдещ проект на Цветан Цветанов. Нейното място беше заето от музикантът Калин Вельов, който даже се закле два пъти като депутат заради мимолетното формално завръщане на Владислав Горанов. А уж музикантите и шоумените щяха да влизат само при мажоритарна система", завършва Трифонов, анонсирайки за втора част.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама