Слънчево и горещо в петък, на места ще има валежи с гръмотевици

07:00, 07 авг 20 25 1836 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В петък над Източна България времето ще се задържи слънчево и горещо. Над западните и централни райони от страната преди обяд ще бъде предимно слънчево, но ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове и преди полунощ на много места ще краткотрайни валежи и гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни.

Ще продължи да духа умерен и силен източен вятър. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 30 и 35 градуса, в София около 28 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от изток североизток. Максимални температури на въздуха 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21, на 2000 метра - около 13 градуса.

В събота над югозападната половина от страната въздушната маса ще бъде неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и главно в часовете след обяд и преди полунощ ще има краткотрайни валежи, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. В по-голямата част от североизточната половина от страната времето ще бъде предимно слънчево и с по-високи температури - в отделни райони до 35-36 градуса. Ще продължи да духа умерен и силен вятър от изток-североизток.

В неделя, с отслабване на източния вятър, валежите ще са само на отделни места, главно в Южна България, по-съществени ще са в планинските райони там.  Максималните температури в по-голямата част от страната ще са предимно между 28 и 33 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама