Жители на Несебър на протест срещу хотел за карантинирани с COVID-19

16:57, 05 авг 20 25 2630 Шрифт:
Редактор:

Жители и гости на Несебър излязоха на протест срещу обявяването на хотел в морския град за карантинен. Идеята, която дойде от Министерството на туризма, бе там да бъдат настанявани летовници с положителен резултата за COVID-19, съобщава.

Местните са притеснени, че под прозорците на домовете им ще бъдат настанявани туристи с коронавирус. Според тях хотелът се намира на изключително оживено място, откъдето минава и пътя за плажната ивица.

„Те тези болни, по принцип, не са затворници, за да стоят 24 часа затворени. Те ще излизат. Личната им свобода няма да бъде ограничена. Те ще излизат и по този начин ще заразят всички, с които са контактни“, каза Таня Атанасова, жител на Несебър.

„Според мен това трябва да е отдалечено. Това е път. Тук минават туристите, които отиват на плажа. Ние живеем тук. Ето децата на този хотел непрекъснато са тук на басейна. Вместо да чуваме детски глъч , ние ще живеем затворени вътре“, смята Радка Панайотова.

Обособяват хотели по Черноморието за болни от COVID-19

Анна Пехливанска, заедно със съпруга си, има къща за гости, която се намира само на три метра от хотела за крантиниране. Казва, че губи клиенти заради страха от заразата.

„И всеки човек би го било страх при това месеци наред говорене колко е страшен вируса и сигурно е така. Но няма човек, който да дойде спокойно на почивка, да дойде тук и да не се притесни от ситуацията. Оставете това, това е улицата от другата страна, която свързва доста комплекси и къщи за гости“, каза Пехливанска.

Жителите на Несебър входираха в Областна управа в Бургас 140 подписа срещу идеята за COVID-хотела. От Министерството на туризма започват обмислянето за друг вариант за подобна база.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама