Багер предизвика инцидент с бърз влак от Варна за София

15:40, 05 авг 20 25 2616 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Локомотивът на бързия влак № 2612 от Варна за София преди пристигане в гара Синдел разпределителна около 11:05 ч. удря кофа на багер, който се намира на нерегламентирано разстояние от железния път, нарушаващо габарита на влака. От удара са нанесени материални щети по локомотива и първия вагон на композицията. Няма пострадали пътници и персонал във влака.

След като машиниста забелязва близкото разположение на багера многократно подава звуков сигнал. Подари извършваните ремонти в участъка влакът се е движил с 20 км/ч с цел осигуряване на безопасно преминаване през трасето. До ударът се е стигнало след като водачът на багера е предприел маневра в последния момент и е завъртял кофата към влаковата композиция.

Снимка: БДЖ

БДЖ веднага създаде организация за превоз на пътниците от влака с друга композиция от гара Синдел разпределителна до София. За влаковете, които пътуват в този участък, бе създадена организация за превоз с автобуси от и до Варна. В 15.20 ч. е възстановено движението на влаковете в района на жп гара Синдел-разпределителна.

БДЖ избра доставчика на 10 нови локомотива


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама