Откриха нова безплатна веломивка и чешма в Бояна

13:07, 04 авг 20 / София 25 2221 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В столичния квартал Бояна официално бе открита новоизградена веломивка и чешма, намираща се до Боянска река, непосредствено до основния маршрут, по който колоездачи и пешеходни туристи се отправят и връщат от Витоша.

Снимка: БГНЕС

Съоръжението е изградено съвместно със Столична община – район “Витоша” и с помощта на всички фенове на планинското колоездене, включили се в събитията на клуба в последните месеци и подкрепили инициативата с дарения.

Хората от квартала, също идваха и даряваха средства по собствена инициатива, когато работата започна и видяха майсторите”, разказва председателят на Велораптор – Калин Русев и добавя, че по-възрастните боянчани, дори си спомняли, как са поили животните си на старата чешма, чиито останки се виждат и сега в края на градинката. “Останалата част от тях също включихме в комплекса – един от коловете за парапета е закрепен за тях”, допълва той.

Снимка: БГНЕС

С изграждането на веломивката и чешма, район “Витоша” допълнително ще облагородят района, като изградят допълнително улично осветление, почистят и затревят района.

Падна рекордът при жените в 100-километровата Обиколка на Витоша

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама