Месец по-късно: Христо Иванов с нова акция край "Росенец"

13:20, 04 авг 20 / Политика 25 3049 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на "Да България" Христо Иванов се отправи към "Росенец"за да види какво са свършили или не са свършили институциите близо един месец след неговата акция там.

Тогава той се опита да слезе на брега до летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и да забие българското знаме, но бе спрян от служители на НСО. Събитията тогава станаха един от катализаторите на сегашните протести и доведоха до отстраняването на шефа на НСО и отказ от услугите на службата от страна на Доган и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Миналата седмица Община Бургас гласува пътят до парк "Росенец" отново да стане общински и всеки да има достъп до плажа, вчера "Свободна Европа" обяви, че достъпът до брега отново е блокиран от строителна ограда.

При пристигането на Христо Иванов днес се оказа, че оградата, която вчера е била налична, сега е частично премахната и достъпът до плажа е свободен. Той обаче предположи, че след тяхното тръгване от района, тя пак ще бъде възстановена и предупреди кмета на Бургас, че ако това стане, ще призоват отново хората да дойдат в района за масово плажуване.

„Не приемаме обяснението, че се извършват ремонтни или строителни дейности“, категоричен е Христо Иванов. Според него държавата трябва да се намеси и да издаде акт за държавна собственост, както и Министерството на туризма да актува плажа като такъв. 

Христо Иванов заяви, че няма да престанат да искат отговори има ли наказания за служителите на НСО, които го пресрещнаха миналия месец на плажа пред резиденцията на Доган и го избутаха в морето.

Лидерът на "Да, България" посочи, че опитите да проверят колко е струвала охраната на Доган и на Пеевски и дали тя наистина е свалена, удрят на камък. Той съобщи, че притежаваният от Доган "ТЕЦ Варна" е регистрирал охранителна фирма и вероятно точно тя ще поема охраната на почетния лидер на ДПС.

Иванов посети и нефтобазата на "Лукойл", където призова премиера Борисов да спази обещанието си да покаже данъчните документи на компанията. 

Преди да потегли към "Росенец" Христо Иванов поиска оставката на председателя на правната комисия на общината в Бургас - Иво Баев, който е от квотата на ДСБ. Причината е, че Баев е гласувал за узаконяване на частен път към сараите на Доган.

Последното социологическо проучване показва, че партия "Да, България" е увеличила двойно поддръжниците си и това се дължи на акцията ни в Росенец, подчерта Иванов. Това означава, че не просто можем да имаме депутати самоцелно, а да станем незаобиколим фактор в народното събрание, каза още Иванов. "Трябва да можем да представим на гражданите яснота, че сме отбор, който може да следва линия, базирана на кауза. На този фон, аз още се учудвм, че Баев още е председател на правната комисия", посочи той.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Стела 14:37, 05 авг 20

И какво сега - Христо Иванов всеки месец ли ще ходи до Росенец, докато минат изборите??? Не е ли време да отиде и до Буджака, там също имало много интересни къщи. Ако не беше един обикновен интересчия със сигурност щеше да стигне и до там, уви обаче Иванов гледа само собствения си финансов интерес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама