ФАЦ: Разочарованието от корупцията и непотизма в България е голямо

20:56, 01 авг 20 25 2367 Шрифт:
Редактор:

Протестиращи в България призовават правителството да подаде оставка от седмици. Разочарованието от корупция и непотизъм е голямо. Но премиерът Борисов отказва да се оттегли - и гледа към изборите през 2021 г. Това твърди в своя статия „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, съобщава БГНЕС.

„Нарастващ гняв, неясни перспективи: Ето как би могло да се опише протестното движение в България, което предизвиква вниманието на международната преса вече от три седмици“, се казва в статията.

Демонстрантите парализираха трафика в части от центъра на София и се заричат да продължат, докато техният призив за нови избори не бъде изпълнен. Участниците са разнообразна смесица от правителствени противници от почти всеки цвят.

24-и ден на недоволство: Протести, блокади и автошествие до къщата на премиера в Банкя

Има привърженици на опозиционната „Българска социалистическа партия“, която обаче не може да се надява да извлече дивиденти от протестите. Мнозинството от демонстрантите са с недоверие към бившата управляваща партия поне толкова, колкото към консервативно-националистическата правителствена коалиция на премиера Бойко Борисов.

Сред демонстрантите са и екоактивисти, и проруски български националисти, пише немският вестник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама