Маските остават задължителни на закрито и през август

18:04, 31 юли 20 / Всичко за коронавируса 25 2115 Василена Йорданова
Снимка: CanstockPhoto

Противоепидемичните мерки, които действат в момента, остават в сила до края на извънредната обстановка - 31 август, става ясно от три заповеди на новия здравен министър Костадин Ангелов.

Това означава, че до края на август носенето на предпазна маска остава задължително на закрити обществени места. Изключение се допуска отново за местата за обществено хранене, спортуващите на закрито, участниците в конференции и пр. На открито маските са препоръчителни.

Всички спортни мероприятия продължават да се провеждат без публика. Културни и развлекателни мероприятия се провеждат при запълване на 50% от капацитета на залата.

Посещение на дискотеки, барове и нощни заведения се допуска при заетост един човек на един квадратен метър. Групови празненства са разрешени при спазване на дистанция от метър и половина между хората. И през август няма да се разрешават свиждания в болниците и в старческите домове.

Няма промяна и в граничния режим за влизане в страната. 

Без PCR тест могат да влязат у нас пристигащи от ЕС, Великобритания, страни от Шенгенското пространство, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Йордания и Украйна. 

С отрицателен PCR тест, направен в последните 72 часа преди пристигането, могат да влизат хора с начална точка на пътуването Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт. Само за български граждани и постоянно пребиваващи у нас от тези държави, тестът може да бъде заменен с 14-дневна карантина.
Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!